Viure o morir, tu decideixes: 'Jigsaw' Escape Room


No acostumo a fer publicitat en aquest bloc a excepció dels llocs on m'acrediten, però penso que l'última proposta d'Horror Box, titulada Jigsaw, mereix un reconeixement i alhora un aplaudiment pel seu bon fer tant en el plantejament del joc com en tot el que relaciona amb la seva escenografia. Anem per parts (i sense espòilers).

Horror Box és una empresa catalana que es dedica als Escape Room enfocats al gènere de terror, uns jocs d'equip en què un grup de persones haurà de desxifrar una sèrie d'endevinalles per aconseguir escapar del recinte on estan tancats. Jigsaw va en aquesta línia, aprofitant el fenomen de masses que ja s'ha convertit la sèrie de pel·lícules Saw amb les proves macabres i situacions límit, per la qual cosa tot aquell grup de persones que s'endinsi al present Escape Room haurà d'escapar d'un recinte tancat en un temps màxim de 60 minuts per aconseguir evitar la seva mort.

Personalment, va ser el meu primer Escape Room. També ho va ser per a la resta del meu grup d'amics que hi vam participar. És per això que no podem comparar-ho amb anteriors Escapes Rooms de la mateixa marca, però igualment el sabor de boca que ens va deixar va ser molt bo. I és que no hi ha res de sensació d'austeritat en l'escenografia, no hi ha res ridícul, més aviat al contrari, la recreació dels decorats recorda molt les pel·lícules de Saw, sobretot a la seva primera i segona entrega de la saga, a força múltiples detalls que faran les delícies dels més fans de Jigsaw.

Quant al desenvolupament del joc recomano als principiants prestar atenció a tot el que comenta Jigsaw a través del seu micro, i també als actors que hi participen, ja que qualsevol detall comentat pot ser clau per resoldre l'enigma proposat tal com passa a les pel·lícules. No és gens fàcil de resoldre Jigsaw i les seves múltiples endevinalles, nosaltres no ho aconseguim, ja que es va complicant cada cop més a mesura que vas avançant i reconec que potser no vam estar a l'altura, però en el fons això és un repte, i aquí està la gràcia, no?

Atenció als ensurts, perquè això és un Escape Room de por i us asseguro que hi ha algun moment de certa "sorpresa"... aquí ho deixo.

Els que no heu anat encara a Jigsaw ja sabeu, des de Zona Morta ho recomanem, i més encara quan amb prou feines queden unes poques setmanes perquè finalitzi el seu calendari previst a l'espera que Horror Box iniciï un Escape Room nou, previst per a finals de febrer -inicis de març on l'espiritisme i les ouijes tindran un pes important (segons ens van comentar). Nosaltres tenim claríssim que no hi faltarem.

Aquí el nostre record inoblidable de l'experiència:  





Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris