El creador de "Urotsukidoji" visitarà el Saló del Manga de Barcelona


Si amb Junji Ito molts vam tenir una gratíssima sorpresa per ser un dels convidats al XXII Saló del Manga de Barcelona, ​​de pedra ens hem tornat a quedar després de confirmar-se també la presència de Toshio Maeda. Molts coneixeran aquest dibuixant de còmics japonès per ser l'autor del manga Urotsukidoji (1986), una obra que va revolucionar el manga hentai en burlar la censura japonesa mitjançant la creació dels tentacles. Encara que, si és sincer, això de barrejar sexe i tentacles és una mica més propi del mític pintor japonès Hokusai, però bé, això ja seria un altre tema.


(Katsushika Hokusai, 1814)


Toshio Maeda (Osaka, Japó. 1953) és l'artista més influent en la temàtica hentai del Japó, amb la seva obra mestra Urotsukidoji (1986), va ser descrit com "la base per a tot gènere eròtic-grotesc de l'anime japonès". Va ser adaptat a format OVA en 1989 per Hideki Takayama, estenent-se a diverses pel·lícules més, anys després. Precisament aquest anime va tenir una gran influència entre la primera generació d'otakus espanyols.




El seu següent gran èxit va ser Demon Beast Invasion (1989), de temàtica similar a la d'Urotsukidoji, va ser adaptat a l'anime un any més tard. El 1989 va crear La Blue Girl, un treball inspirat en els ninjes i els clans del Japó antic, però a l'estil de Maeda, incloent-hi els mateixos tentacles que en els seus treballs anteriors. La Blue Girl va ser adaptat en format OVA el 1992, per Kan Fukumoto.






El 2001 un accident de moto va deixar Maeda amb seqüeles limitades a la mà, però ell va continuar utilitzant el seu ordinador per crear personatges i escriure guions. A més del terror eròtic, ha realitzat mànegues d'altres gèneres, a més de dissenyar robots coneguts a Japó com el gènere metxa. Toshio Maeda ve al Saló del Manga de Barcelona gràcies a la col·laboració de Yowu Entertainment.


ACTUALITZACIÓ
: El primer tom del manga Urotsukidoji serà presentat al Saló del Manga com a novetat de l'editorial Yowu Entretainment. També organitzen una sessió de signatures amb l'autor japonès.  



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris