Belén Ortega dóna nous detalls de "Millenium Saga"


La dibuixant granadina Belén Ortega s'ha consolidat com un dels talents en potència del còmic espanyol. De les mans han aparegut obres amb clara influència del manga com és Himawari, una obra de samurais, però també altres obres tan diferents com la més recent de totes: Marc Marquez: La història d'un somni, que ha suposat la seva consolidació al món de la historieta gràfica. Al XXII Saló del Manga de Barcelona s'ha volgut premiar l'actriu donant-li l'oportunitat de dissenyar el cartell oficial del certamen, a més de dedicar-li una exposició sobre el corpus de la seva obra, on es van poder veure alguns esbossos originals, així com els del seu proper projecte: Millenium Saga, obra que està previst el llançament el 2017.

La seva participació en el Saló no va quedar aquí. Belén Ortega va brindar al públic una conferència a la Sala d'Actes 2 del Saló el diumenge 30 d'octubre, en què va parlar dels seus projectes, la seva evolució com a dibuixant, el seu estil artístic, mètode de treball, i en general, donant-se a conèixer un poc més davant de la gent. També, i personalment més important, va donar més detalls de Millenium Saga, una continuació alternativa a l'obra literària de Stieg Larsson, en què la Lisbeth Salander promet tornar amb força. El còmic serà editat per l'editorial franc-belga DUPUIS i es compondrà de 3 volums, dels quals el 1r ja és possible trobar-lo a les botigues franceses. Actualment la dibuixant granadina es troba vivint a Girona finalitzant el procés de producció dels toms 2 i 3 del còmic.  


(Exposició)

Ortega, amb clares influències estètiques del manga i l'anime, sobretot als seus inicis, tal com comentava abans, ha evolucionat a un estil més personal i fàcilment identificable amb la cultura europea, en aplicar als seus dibuixos un contrast més pujat, amb més quantitat de negres, i que donen per resultat un dibuix que s'allunya de l'estil japonès. "Aquí és difícil sobreviure amb manga. Vaig haver d'obrir-me al còmic europeu en què potser podria encaixar millor professionalment", deia Belén Ortega a la conferència. De tota manera, allò que veritablement identifica la dibuixant és la seva passió pels personatges femenins forts, i en això, cal reconèixer que adaptar la Lisbeth Salander encaixa perfectament en el seu estil. "Per mi, que em demanessin dibuixar una obra com Millenium Saga va ser com un somni, mai em podria haver imaginat que seguiria la història d'aquells llibres que tant admiro".  


(Conferència)

Val a dir que Millenium Saga no té res a veure amb les novel·les i, per tant, serà una continuació alternativa a l'obra literària. Això sí, el to fosc, detectivesc, i estèticament radical, semblen assegurats. Ortega va comentar que ha aplicat a la història temes sociopolítics actuals com són els refugiats i els papers de Panamà, i que està molt satisfeta amb el resultat que està aconseguint.  



El primer volum de Millenium Saga serà distribuït a Espanya de la mà de Norma Editorial, en el marc de proper Saló del Còmic de Barcelona, que se celebrarà del 30 de març al 2 d'abril.

Millenium: "El meu darrer gran repte. Encara em queda molt per aprendre i recórrer en aquest món, i treballar en aquesta obra fa que m'esforci i aprengui al màxim a cada pàgina. Treballar en aquesta saga és com un somni "inesperat", mai no m'hauria imaginat estar treballant en la continuació d'una sèrie de novel·les de què sóc fan i addicta. Potser és la prova, com a la meva obra anterior narrava, que treballar fort i amb esforç poden fer que freguis amb els dits els teus somnis. Encara em queden dos volums més, així que encara millor no cantar victòria".  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris